Italian flag Russian flag German flag Netherlands flag Belgium flag Austrian flag French flag Spanish flag British flag

Olie Groepen

Er zijn vijf groepen van olie basisoliën:

 

GROEP I - Solvent Invriezen

Groep I basisoliën het minst geraffineerde van alle groepen. Zij zijn gewoonlijk een mengsel van verschillende koolwaterstof ketens met weinig of geen uniformiteit. Terwijl sommige low-budget auto-olie te gebruiken groep I voorraden, worden ze over het algemeen gebruikt in minder veeleisende toepassingen.

GROEP II - Hydroverwerking en Verfijnd

Groep II basisoliën komen veel voor in minerale motorolie, zoals het midden-tot hogere marktsegment. Ze hebben redelijk tot goede prestaties in de smerende eigenschappen zoals vluchtigheid, oxidatieve stabiliteit en flash en vuur punten.

GROEP III - Hydroverwerking en Verfijnd

Groep III basisoliën worden onderworpen aan de hoogste olieraffinage van de basisolie groepen. Hoewel zij niet chemisch worden ontwikkeld, bieden ze goede prestaties in een breed scala van attribuut evenals een goede moleculaire uniformiteit en stabiliteit. Zij worden vaak vermengd met additieven en verkocht als synthetische of half-synthetische producten.

GROEP IV - Chemische Reactie

Groep IV basisoliën zijn chemisch gemanipuleerde synthetische basisoliën. Poly-(PAO's) zijn een bekend voorbeeld van een synthetische basisolie. Synthetische in combinatie met additieven, bieden uitstekende resultaten op diverse smerende eigenschappen. Zij hebben zeer stabiel chemische samenstelling en zeer uniforme molecuulketens. Groep IV basisoliën worden steeds vaker in kunststof en synthetisch mengsel producten voor de automotive en industriële toepassingen.

GROEP V - Additieven

Groep V basisoliën worden voornamelijk gebruikt bij de creatie van de olie-additieven. Esters en polyolesters zijn beide gemeenschappelijke groep V basisoliën gebruikt in de formulering van de olie-additieven. Groep V oliën vertonen diverse eigenschappen van de afzonderlijke afzonderlijke formulering. Ze worden over het algemeen niet gebruikt als olie producten zelf, maar toe te voegen gunstige invloed op de andere basisoliën.